Koh Samui stelt zich open voor buitenlandse toeristen

~ZICH OP GLAD IJS BEGEVEN~
(Zich wagen op een gevaarlijk terrein, waar men niet vast staat; waar men niet zeker van kan zijn)

KOH SAMUI:- Met het Samui Sealed Route-model wil het paradijselijke vakantie-eiland Koh Samui vanaf 1 juli opengaan voor gevaccineerde buitenlandse toeristen. De toeristenindustrie heeft een verzegelde route opgesteld die toeristen kunnen nemen om naar stranden in Tham Rang in Angthong National Marine Park te reizen of aan wellness-activiteiten zoals yoga, spabehandelingen en meditatie mee te doen.

Voordien moeten toeristen op de dag van aankomst in hun kamer blijven en op de tweede dag een swabtest doen, waarna ze hun kamer kunnen verlaten en gebruik kunnen maken van andere hotelfaciliteiten.

Vanaf de vierde dag kunnen reizigers het hotel verlaten en op de zevende dag wordt er weer een test afgenomen. Met een negatief resultaat kunt u uw reis voortzetten op Koh Samui of naar andere bestemmingen.

Volgens Ratchaporn Poolsawadee, de voorzitter van de Tourism Association of Koh Samui, is de vaccinatiecampagne op het eiland in een stroomversnelling gekomen. Ongeveer 30 procent, of 25.000 mensen, zouden al twee doses van het vaccin hebben gekregen en er zijn zeer weinig meldingen van bijwerkingen. “We zijn er vast van overtuigd dat het vaccinatieproces in juni zal zijn voltooid, wat op tijd zal zijn voor het heropeningsplan”, aldus Khun Ratchaporn.

Vakantiegangers uit Israël, Australië, Rusland en Zuidoost-Aziatische landen wilden het eiland bezoeken zodra het volledig voor het toerisme opengesteld was, ondertussen heeft de provincie Surat Thani nu de reisbeperkingen en ziektebestrijdingsmaatregelen moeten verscherpen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, aangezien 50 gevallen van Covid-19 op Koh Samui zijn gemeld.

Het is voor U als gast in Thailand belangrijk om te weten, dat de maatregelen en ontwikkelingen omtrent het Covid19 virus ieder moment (kunnen) veranderen, neem het uw nieuwsbeer niet kwalijk als hij niet op tijd de veranderingen meldt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!