63-jarige Belgische man slachtoffer van zinloos geweld in Thailand: “Zijn schedel was op 10 plaatsen gebroken”

HUA HIN:- Een 63-jarige gepensioneerde man uit Riemst is in de Thaise kuststad Hua Hin het slachtoffer geworden van zinloos geweld. De man zat rustig op de stoep toen hij langs achter aangevallen werd. De dader zou een Duitser zijn die al langer in de stad woont en lid is van een plaatselijke vechtsportclub. Volgens Thaise dokters blijft het Limburgse slachtoffer nog zeker enkele maanden in coma. 

“De man is volgens zijn boezemvriend altijd een keiharde werker geweest en hij was nu eindelijk met pensioen. Hij wilde er echt van genieten en ging daarom op vakantie in Hua Hin”, zo vertelt Danny Lemmens uit Riemst. “Hij wilde bekijken of hij zijn pensioen in de stad kon doorbrengen. Het is er goedkoper en hij wilde dus bekijken hoe het leven daar was.”

Het slachtoffer ligt ondertussen in een coma. “Er zat een gat in zijn hoofd. Zijn schedel was op 10 plaatsen gebroken.  Dokters hebben gisteren 13 uur lang aan hem geopereerd. Zijn hele oogkas is verbrijzeld. Het gat in zijn hoofd is gedicht. De operatie is goed verlopen, maar ze schatten dat hij nog 3 tot 8 maanden in coma zal liggen. Hij moet daar zelf uit ontwaken, dus het hangt af van zijn wilskracht en lichaam.”

Het is nog onduidelijk of er hersenschade is. Dat moet de komende dagen duidelijk worden. “Hij krijgt ook medicatie om zwelling van de hersenen tegen te gaan en zijn situatie wordt van nabij opgevolgd.”

Ondertussen heeft Danny een klacht neergelegd bij de Thaise politie voor poging tot moord en neemt hij de administratie in het ziekenhuis op zich. “Ik ben Jan gaan bezoeken in het ziekenhuis en ben daarna naar Hua Hin getrokken. Jan kende er al mensen en zo heb ik kunnen spreken met een Engelsman die ook aangevallen was.”

De Belgische ambassade in Bangkok is op de hoogte van de zaak en verleent consulaire bijstand. Ook de FOD Buitenlandse Zaken volgt het dossier van dichtbij op. Zij hebben ook rechtstreeks contact met de familie van Jan.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: VRT Belgie 

2 gedachten aan “63-jarige Belgische man slachtoffer van zinloos geweld in Thailand: “Zijn schedel was op 10 plaatsen gebroken””

  1. Inmiddels dagelijkse kost en allemaal onder invloed van yaba waarvan je er tegenwoordig gewoon 5 van op zak mag hebben, ongelooflijk!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!