Belgische expat in Cha Am gebruikt zijn ondernemersgeest om ambachtelijke gin en chocolade te maken

CHA AM:- Te midden van strikte regelgeving en felle concurrentie, toont een Belgische expat in Cha Am echte ondernemersgeest door zijn eigen ambachtelijke alcoholdistilleerderij en chocoladefabriek te openen.

De vijfenvijftigjarige Ronny De Wolf komt uit Wieze in België, een gebied dat bekend staat om het bierbrouwen en het maken van chocolade.

Voordat Ronny naar Cha Am verhuisde, had hij een gevarieerde en interessante carrière.  Als serie-ondernemer had hij ooit vijf verschillende bedrijven, waaronder een tentoonstellingsorganisator, een foodtruck-operatie en een brouwerij.

Na slechts vijf minuten in Ronny’s gezelschap te hebben doorgebracht, kun je niet anders dan warm worden voor zijn aanstekelijke persoonlijkheid en zijn passie voor zijn distilleerderij en het maken van chocolade (daarover later meer)

Sinds 2014 distilleren Ronny en zijn partner Jaeb alcohol vanuit hun pand in Cha Am. Ronny begon met het maken van gin, maar maakt tegenwoordig een reeks sterke dranken, waaronder witte rum, gemaakt van echt Thais suikerriet, wodka, grappa en een assortiment gearomatiseerde likeuren.

Wat begon als een proces van vier jaar om volledig gereguleerd en gelicentieerd te worden en in staat te zijn om alcohol commercieel te distilleren, is Ronny en Jaeb’s Kiss Distillery nu in staat om 5.000 flessen sterke drank per week te produceren.

 “De hele alcoholindustrie in Thailand is zo streng gereguleerd, legt Ronny uit. Dat is voor mij een goede zaak, want het helpt de kwaliteit te borgen”.

 “We worden elke zes maanden geïnspecteerd, de laatste keer dat er ongeveer tien ambtenaren kwamen om te controleren of alles wat we doen in orde is”, zei Ronny.

Hij gebruikt destillatiemachines die uit Duitsland zijn geïmporteerd, waarvan Ronny denkt dat er in heel Thailand maar één of twee exemplaren van zijn.

Aanvankelijk dachten Ronny en Jaeb dat ze hun producten gemakkelijk aan de bars in Pattaya zouden kunnen verkopen.  Maar na aankomst op de oostkust kreeg hun enthousiasme een beetje een deuk nadat ze werden afgewezen door bareigenaren die dachten dat hun ambachtelijke producten niet konden tippen aan die van de bekende alcoholmerken.

Pas toen Ronny het idee kreeg van een nieuwe aanpak, waarbij ze het personeel in de bars zouden leren hoe ze cocktails konden maken met zijn sterke drank, begonnen bareigenaren interesse te krijgen.

 “Ze hadden cocktails op het menu, maar we ontdekten dat het personeel in veel van de bars niet wist hoe ze ze goed moesten maken”.

 “We begonnen het personeel te trainen in het maken van cocktails en zelfs speciale menu’s voor de bars te maken, en toen pas begonnen de bareigenaren geïnteresseerd te raken”, legt Ronny uit.

De bareigenaren ontdekten toen dat de producten van Ronny aanzienlijk goedkoper en van net zo goede kwaliteit waren als de grotere merken, dus begonnen ze bestellingen te plaatsen.

Ronny en Jaeb bezoeken nu elke week Pattaya en leveren aan een aantal bedrijven.  Ze rekenen ook enkele grote hotelketens als hun klanten, waaronder Movenpick en So Sofitel.

Ronny legt ook uit dat bijna alle ingrediënten die in zijn producten worden gebruikt, lokaal worden geproduceerd, in de buurt worden verbouwd en gekocht van lokale boeren.

 “Het meeste fruit dat we gebruiken voor smaakstoffen wordt geteeld in Kaeng Krachan”, legt Ronny uit.

 “Alle bananen komen bijvoorbeeld van onze boerderij in Kaeng Krachan, al het suikerriet wordt lokaal verbouwd, net als de cacao die we gebruiken in onze chocolade”.

 “We helpen de lokale economie te ondersteunen, waardoor onze klanten geld kunnen besparen”, zegt Ronny.

Naast het distilleren van alcohol produceren Ronny en Jaeb ook Belgische chocolade onder hun merk Mister Chocolate. Ze gebruiken speciale zelf ontworpen en zelfgemaakte machines om de cacaobonen te fermenteren, drogen en roosteren.

 “We gebruiken 100 procent cacaoboter in al onze chocolade, wat het een unieke smaak geeft”, zegt Ronny.

Als mensen die meer willen weten over Ronny en de Kiss-distilleerderij, worden uitgenodigd om een ​​bezoek te brengen, neem dan vooraf contact met hen op via Facebook of via hun website.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Patrick Jacobs 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Huahintoday.com

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!