Belgisch-Marokkaanse toerist breekt zijn rug bij motorongeluk in Noord-Thailand

MAE HONG SON:- Een Belgisch-Marokkaanse toerist brak gisteren zijn rug bij een motorongeluk op weg naar een waterval in de hippe backpackerstad Pai in de provincie Mae Hong Son, in het noorden van Thailand.

Issam Messaoudi en zijn vriend huurden een motor en reden naar de Mor Paeng-waterval toen ze de controle verloren en van de steile weg naar beneden tuimelde. De vriend van Messauodi kwam ongedeerd uit het ongeval.

Reddingswerkers legden Messaoudi op een brancard en brachten hem naar het ziekenhuis van Pai, waar röntgenfoto’s onthulden dat hij zijn rug had gebroken.

Doktoren in het kleine, slecht uitgeruste ziekenhuis besloten om Messaoudi op een kwellende, bochtige reis naar het Bangkok Hospital voor behandeling in Chiang Mai te sturen.

De Mor Paeng-waterval, op slechts 6 kilometer van de stad Pai, is een populaire zwemplek vanwege de natuurlijke rotsglijbaan, het heldere water en het adembenemende uitzicht. De 50 meter hoge waterval is echter notoir moeilijk toegankelijk – vooral voor onervaren motorrijders – dankzij de steile en golvende weg omhoog door de jungle.

De politie zei dat de weg gisteren bijzonder verraderlijk was na de regenval. Messaoudi is zeker niet de enige toerist die de laatste tijd in het koninkrijk is neergestort.  Terwijl internationale toeristen massaal terugkeren naar het koninkrijk, nemen motorincidenten met buitenlanders toe.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand  
Bron: The 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!