België gaat het afvalwater van vliegtuigen uit China testen op Corona

BRUSSEL:- België gaat het afvalwater van vliegtuigen uit China, dat gebukt gaat onder een grote coronagolf, testen op nieuwe varianten van het coronavirus. Dat maakte de Belgische regering bekend. Het gaat om maximaal twee passagiersvluchten per week, van Hainan Airlines uit Beijing.

Volgens viroloog Steven Van Gucht van Sciensano, het Belgische RIVM, moeten de testen van afvalwater uit toiletten helpen bij het vaststellen of de gegevens over coronavarianten die China meldt accuraat zijn. Momenteel vraagt België reizigers uit China om een zelftest te doen na aankomst als ze symptomen hebben, maar wordt dit nog niet afgedwongen. Voor reizigers vanuit China naar Nederland geldt ook alleen een vrijwillige zelftest. Enkele andere Europese landen hebben al wel verplichte testen voor passagiers uit China.

De landen van de Europese Unie praten woensdag over een gezamenlijke aanpak van vluchten uit China en controles op het coronavirus. De Belgische minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke riep maandag op tot een EU-aanpak bij vluchten uit China.

Ook Canada en Maleisië gaan het afvalwater van vliegtuigen uit China onderzoeken op virusdeeltjes. De Verenigde Staten en Australië overwegen een vergelijkbare stap.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Hainan Airlines
Content: Redactie
Bron: ANP/Reismedia 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!