1 april is de dag waarop de nieuwe regeling motorrijtuigenbelasting in Thailand in werking treedt

BANGKOK:- Als onderdeel van de inspanningen van de regering om de verkeersregels strikt te handhaven, zal de politie, samen met de afdeling Landtransport, stoppen met het uitgeven van belastingstickers aan voertuigeigenaren die de verkeersboetes niet binnen 30 dagen hebben betaald, deze nieuwe maatregel gaat 1 april 2023 in, zo meldde de Thaise media.

Khun Ratchada Thanadirek, de plv. woordvoerster van het kabinet van de premier, zei dat de nieuwe maatregel niet met terugwerkende kracht van toepassing zou zijn en dat autobezitters met uitstaande boetes,  30 dagen respijt krijgen om alsnog hun auto belasting op het kantoor van de afdeling Landvervoer te voldoen.

Het niet hebben van een geldige belastingsticker is onderworpen aan een boete van maximaal 2.000 baht en aftrek van één op de 12 strafpunten.  Volgens het nieuwe puntensysteem, dat op 9 januari 2023 in werking is getreden, krijgt elke rijbewijshouder in het begin 12 punten.  Deze punten worden afgetrokken na vier niveaus van overtredingen.  Als een bestuurder alle 12 punten verliest, wordt zijn rijbewijs voor 90 dagen ingetrokken.  Als je binnen een jaar drie keer wordt geblokkeerd, wordt je rijbewijs ingetrokken.

Hieronder vindt u de stappen die u moet nemen om openstaande boetes te beoordelen en te betalen:

  • Ga naar https://​ptm​.police​.go​.th/​eTick…
  • Registreer u met uw ID-kaartnummer, rijbewijs-nummer of kenteken en stel een wachtwoord in.
  • Inloggen na registratie.
  • Zoek naar de boete door de datum van de overtreding op te geven.
  • Het systeem geeft alle eerdere boetes weer, waarvan de details toegankelijk zijn door erop te klikken.  Als dezelfde persoon meerdere voertuigen bezit, zal het systeem ze allemaal weergeven onder de ingelogde naam.
  • Boetes kunnen online worden betaald via de Krungthai NEXT-app of op een politiebureau, Krung Thai Bank-filiaal, Thai Post Office, Krung Thai ATM of Boonterm-kiosk.

Wie vragen heeft, kan voor meer informatie bellen met het callcenter van de verkeerspolitie op 1197.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!