In Pattaya zijn gisteren 25 illegale Myanmarese immigranten gearresteerd

PATTAYA:- De Immigratiedienst van Chonburi heeft gisteren een inval gedaan in een flatgebouw in  Pattaya en hebben meer dan 25 illegale immigranten uit Myanmar aangehouden.

De arrestaties kwamen tot stand naar aanleiding van een tip van bezorgde bewoners over een grote groep illegale arbeidsmigranten die in het gebouw woonden en overlast veroorzaakten. Het naamloze appartement is gelegen op Soi Kho Phai 4/5 in het Tambon Nongprue.

Bij inspectie troffen immigratieambtenaren meer dan 57 buitenlandse werknemers aan die in het gebouw woonden. Hiervan bleken er twee de Indiase nationaliteit te hebben en 32 bleken over geldige documenten te beschikken. Agenten ontdekten echter dat 25 mensen uit Myanmar geen geldige documentatie konden overleggen voor hun verblijf in Thailand. Vervolgens werden ze gearresteerd.

De 25 Myanmarese immigranten werden beschuldigd van het illegale binnenkomst in het koninkrijk. Ze worden vastgehouden in afwachting van verdere juridische procedures en export.

Ondertussen werd ook de eigenaar van het gebouw, de 80-jarige Wichit Meesetthi, gearresteerd omdat hij de aanwezigheid van buitenlandse huurders niet binnen 24 uur aan de autoriteiten had gemeld, zoals vereist is door de Thaise wet.

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: TMN cable tv

Eén gedachte over “In Pattaya zijn gisteren 25 illegale Myanmarese immigranten gearresteerd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!