Amerikaans leger verwerpt ‘nepnieuws’ dat het Covid19 virus zijn oorsprong in een laboratorium in Bangkok had.

THAILAND:- Het Amerikaanse leger heeft de online geruchten van de hand gewezen dat tijdens een medische missie in Thailand een virus heeft weten te ontsnappen dat de wereldwijde Covid19 pandemie heeft veroorzaakt.

“In de recentelijke beschuldigingen zijn valse en gemanipuleerde documenten gebruikt om deze onderzoeksinstelling en de honderden toegewijde en professionele Thaise en Amerikaanse wetenschappers die hier werken te besmeuren”, aldus een verklaring die gisteren werd uitgegeven door het Armed Forces Research Institute of Medical Sciences (AFRIMS), welke is gevestigd in Bangkok.

“In de afgelopen 60 jaar heeft het Amerikaanse leger met het Koninklijke Thaise leger  schouder aan schouder gewerkt in het Militair Onderzoeksinstituut voor Medische Wetenschappen in de strijd tegen tropische ziekten, aldus de verklaring, welke door luitenant-kolonel Brandon Carter,  Amerikaanse adjunct-directeur van AFRIMS werd ondertekend.

“Het werk dat hier is gedaan, heeft honderden miljoenen levens gered in Thailand en over de hele wereld”, stond er in de verklaring geschreven.  “En, belangrijker nog, onze laboratoriumfaciliteiten volgens de gouden standaard zijn veilig.”

Carter zei dat het onderzoek bij AFRIMS volledig gericht is op het verslaan van ziekten die endemisch zijn in Thailand en Zuidoost-Azië, waaronder malaria, dengue, chikungunya, zika, Japanse encefalitis en HIV.

 AFRIMS ondersteunt momenteel de ontwikkeling van het Chulalongkorn-mRNA-vaccin, voegde hij eraan toe.

 “Bij alles wat we doen, volgt AFRIMS alle relevante Thaise en Amerikaanse wetten om de hoogste normen voor goede laboratoriumomstandigheden te handhaven.  Hierdoor is AFRIMS een van de veiligste laboratoria ter wereld.”

 De Amerikaanse ambassade in Bangkok beschrijft AFRIMS als “het grootste van een wereldwijd netwerk van overzeese medische onderzoekslaboratoria van het Amerikaanse ministerie van Defensie – met zusterlaboratoria in Peru, Kenia, Egypte en de republieken Georgië en Singapore”.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!