Aan het einde van deze maand begint het zomerseizoen in Thailand

BANGKOK:- Het Thais Meteorologisch instituut, het TMD, voorspelt deze zomer een verzengende temperatuur van 43 graden Celsius in Thailand en dat het nieuwe seizoen al voor eind februari van start gaat.

Het TMD meldde dat het zomerseizoen in Thailand dit jaar een à twee weken vertraging zou oplopen.  Eind februari wordt het weer warmer en rond mei eindigt het zomerseizoen.

De maanden maart en april brengen heet, vochtig weer met onweersbuien en de temperaturen zullen ongeveer 35,5 graden Celsius zijn, iets hoger dan afgelopen zomer.

De hoogste temperatuur tijdens het hete seizoen kan oplopen tot 43 graden Celsius in de noordelijke en noordoostelijke delen van Thailand.  De hoogste temperatuur voor Bangkok wordt voorspeld op ongeveer 38 tot 39 graden Celsius, en voor andere centrale provincies schat het TMD dat het ongeveer 40 tot 42 graden Celsius kan zijn.

Voor het zuidelijke deel van Thailand zou er van eind februari tot eind april regen vallen in ongeveer 20% tot 30% van het gebied, en de regenval zou toenemen tot 60% tot 80% van het gebied tot midden van mei.

Het TMD waarschuwde de bewoners ook om op te passen voor zware onweersbuien, harde wind en hagel, en voorbereidingen te treffen om schade aan eigendommen te voorkomen en het risico op gevaar voor hun leven te verminderen.

Bovendien waarschuwde het TMD dat de regenvalniveaus mogelijk niet voldoen aan de eisen van consumenten en boeren in bepaalde regio’s en riep op tot instandhoudingsinspanningen om een ​​watertekort tijdens het hete seizoen te voorkomen.

Deze zomer is de langverwachte terugkeer van het Songkran-festival de belangrijkste attractie, dit na twee jaar te zijn afgelast vanwege de Covid19 pandemie.

Veel Thais maken dan óók gebruik van reisarrangementen, zoals tourbussen en vluchten, om zich te herenigen met hun families en de vijfdaagse vakantie van 13 tot 17 april te vieren.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!