Barry (71) gaat drie keer per jaar naar Thailand: “Mijn familie is boos, ze is nog maar 19”

PATTAYA:- De 71-jarige Barry uit Mansfield, Engeland, geniet al enkele jaren van zijn pensioen, maar leeft ook als vrijgezel. Om de eenzaamheid te verzachten, maakt hij drie keer per jaar een reis naar Thailand. Dit gedrag irriteert echter zijn familie, omdat zij precies op de hoogte zijn van zijn activiteiten daar.

“De eerste keer dat ik naar Thailand ging, was kort na de begrafenis van mijn vrouw. We hadden een gelukkig huwelijk, maar acht jaar geleden werd ze ziek,” vertelt Barry. “We hebben in totaal 45 jaar samen doorgebracht. En als je plotseling alleen bent, is dat behoorlijk moeilijk. Het was een nieuwe ervaring voor me, en ik zocht afleiding. Ik dacht dat een vakantie een goed idee zou zijn, om even mijn gedachten te verzetten. Ik ging naar een reisbureau, en zij raadden me Thailand aan.”

“Het lijkt me een win-win situatie”
Barry boekt uiteindelijk een verblijf van twee weken en vliegt naar Phuket. “De reis duurde behoorlijk lang, maar uiteindelijk kwam ik aan. Het was bloedheet, iets wat ik niet gewend was in Engeland. Ik wist ook niet precies wat ik moest doen, maar ontspannen op het strand vond ik eigenlijk wel prima. Als ik ’s avonds lekker kon eten, was het voor mij al goed.”

Echter, eenmaal in zijn hotelkamer verveelt Barry zich. Hij merkt op dat er een drukke boulevard is waar veel mensen samenkomen. “Ik ben toen naar een strandbar gegaan met hoge stoelen. Ik bestelde een biertje, en al snel kwam er een meisje naar me toe. Ze stelde me allerlei vragen en leek lief en oprecht.

“Natuurlijk ben ik niet naïef. Ik begrijp ook wel dat ze daar wellicht financiële motieven heeft. Maar ja, ik ben ook vrijgezel, en als ik zo’n meisje daar gelukkig mee kan maken, is het toch een win-win situatie?”

“Ze is maar 19”
“In ieder geval hebben we het erg gezellig gehad.” Barry brengt de rest van de twee weken dagelijks door met het meisje, die slechts negentien blijkt te zijn. Naarmate hij haar beter leert kennen, deelt ze steeds meer over haar moeilijke situatie.

“Ze heeft me dingen verteld die me diep raken. Aan de ene kant vind ik haar aantrekkelijk, maar aan de andere kant realiseer ik me dat een negentienjarige niet verliefd kan worden op een man van 71.”

“Mijn familie keurt het af”
“Ik heb overwogen om er een punt achter te zetten, maar het lukt me niet. Ik denk voortdurend aan haar. Als ik thuis ben, wil ik het liefst bij haar zijn. Ik ben eerlijk geweest tegen mijn familie. Ze keuren mijn keuze af, maar ik doe niets illegaals. Als ze niet meer met mij verder wil, moet ze dat gewoon zeggen. Zolang dat niet het geval is, blijf ik in tweestrijd. Ik wil haar helpen een beter leven te krijgen, maar ik ben ook verliefd op haar. Het is een ingewikkelde situatie,” besluit Barry.

Olleke Bolleke in Pattaya

6 gedachten aan “Barry (71) gaat drie keer per jaar naar Thailand: “Mijn familie is boos, ze is nog maar 19””

  1. Lekker je eigen zin doen. Schijt aan je familie hebben het is jouw leven geniet ervan. Jouw familie helpt jou ook niet verder. Veel plezier met je vriendin.

    1. Mijn vrouw is 40 jaar jonger en ik heb na 2 teleurstellingen haar gevonden en na 3 jaar zijn we officieel bij de Ampur getrouwd en heb nog steeds een positive Vibe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!