Banketbakkerij in Noordoost-Thailand in één klap landelijk bekend om zijn spraakmakend gebak 

SAKHON NAKHON:- Een Thaise banketbakkerij in de provincie Sakon Nakhon in het noordoosten van het land, genaamd “Vet Mon” (magie), werd enorm populair op de sociale media van Thailand vanwege zijn unieke vlooien-, padden- en tokay-gekko cakejes.

Vorige week zaterdag (15 april 2023), deelde de eigenaar van banketbakkerij Charit Kunlasaree een foto van de hondenvlooientaart op de Facebook-pagina van Vet Mon. 

Het onderschrift luidde: ‘Hep Mar (hondenvlooien) cake. We zijn open voor pre-orders vanaf 290 baht! Het is een boterkoek gevuld met aardbeiensaus. Verrukkelijk! 

Onze lekkernijen worden door het hele land gekoeld afgeleverd.

De Thaise bevolking reageerden op de faceposting en zeiden dat de cake er heel realistisch uitzag en hen kippenvel bezorgde.

In een interview zei de banketbakker dat zijn winkel niet alleen vreemdsoortige taarten aanbiedt, maar ook veel andere desserts en drankjes die er “normaal” uitzien. Hij legde verder uit dat hij probeerde unieke taarten te maken om de aandacht van mensen te trekken, klanten aan te trekken en de verkoop te verhogen, en hij is super blij dat zijn baksels goed zijn ontvangen. 

Maar dat is niet alles
Hij presenteerde ook zeer realistische toad- en tokay-gekkocakes waarvan zijn klanten zeggen dat ze precies op de echte dieren lijken. De hondenvlooiencake is verkrijgbaar voor 290 baht, de paddencake voor 390 baht en de tokay gekko cake voor 890 baht.

Khun Charit onthulde dat het hem slechts 10 tot 15 minuten kost om de hondenvlooienkoekjes te versieren, maar de padden- en gekkokoekjes doen er langer over omdat ze er zo gedetailleerd en geschubd uitzien.

Mjammie !

Mocht u trek gekregen hebben, bezoek dan de Vet Mon Cake Shop op Khu Mueang Road, Tart Choeng Chum Subdistrict, in Sakon Nakhon 

Bestellingen worden ook aangenomen via de Facebookpagina en telefonisch via 097-014.9414.

Olleke Bolleke in 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!