Banken in Thailand stoppen met het verzenden sms-links om fraude en phishing te voorkomen

BANGKOK:- De Bank of Thailand (BOT) heeft aangekondigd dat 11 commerciële banken in het land zijn gestopt met het verzenden van sms-berichten met linken naar hun klanten om fraude en phishing te voorkomen.  

Deze banken zijn onder andere Bangkok Bank, Krungthai Bank, Kasikornbank, Siam Commercial Bank, Land and House Bank, Government Savings Bank, Bank for Agriculture and Agricultural Cooperatives (BAAC), TMB Thanachart Bank, Government Housing Bank (GHB), de United Overseas Bank (Thai ) en de Bank van Ayudhya.

Naast sms-berichten sturen Bangkok Bank, BAAC en GHB ook geen e-mails meer met links waarop klanten kunnen klikken.  Bovendien zijn Bangkok Bank en BAAC gestopt met het gebruik van sociale media om links naar klanten te plaatsen die om hun persoonlijke gegevens vragen via OTP (One-Time Password).  Volgens het BOT moeten klanten die sms-berichten, berichten op sociale media of e-mails met bijgevoegde links van deze banken ontvangen, ervan uitgaan dat ze door oplichters zijn gestuurd om belangrijke gegevens te stelen en hun bankrekeningen te hacken.

Het BOT legde uit dat het besluit van de 11 commerciële banken om te stoppen met het verzenden van sms-berichten met links naar hun klanten de veiligheid van de klant in de Thaise banksector aanzienlijk zal verbeteren.  

Door de potentiële risico’s die gepaard gaan met phishing en fraudepogingen via sms, e-mail en sociale media uit te sluiten, kunnen bankklanten meer gemoedsrust hebben en meer vertrouwen hebben in de beveiligingsmaatregelen van bankinstellingen. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: NNT News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!