Het TMD geeft onweerswaarschuwingen voor drie regio’s van Thailand af

THAILAND:- Het Thais meteorologisch instituut heeft één waarschuwing afgegeven, de noordelijke, oostelijke en centrale regio’s van Thailand, moeten de komende dagen bedacht zijn op onweersbuien, harde wind en hagel.

Er worden onweersbuien voorspeld terwijl een matig hogedruksysteem uit China over de noordoostelijke en oostelijke delen van Thailand en de Zuid-Chinese Zee trekt en de zuidelijke en zuidoostelijke winden versterkt die vocht uit de Golf van Thailand en de Zuid-Chinese Zee naar boven-Thailand brengen .

Het TMD zei dat dit weersysteem onweersbuien en windvlagen zou veroorzaken in de bovengenoemde regio’s, met ook hagel en bliksem mogelijk.

Daarom moeten mensen in de getroffen gebieden voorzorgsmaatregelen nemen tegen de mogelijke gevaren van zomerstormen. Dit omvat het vermijden van open ruimtes, het wegblijven van grote bomen en het vermijden van gebouwen en borden die structureel niet in orde zijn. Voor boeren is het belangrijk om maatregelen te nemen om gewassen en vee te beschermen tegen mogelijke schade, aldus het ministerie.

De volgende zijn de mogelijk getroffen provincies:
Noordelijke regio: Tak, Kamphaeng Phet, Phichit, Phitsanulok en Phetchabun
Centrale regio:
 Nakhon Sawan, Uthai Thani, Lopburi, Saraburi, Suphan Buri, Kanchanaburi en Ratchaburi
Oostelijke regio:
 Nakhon Nayok en Prachinburi

De hoofdstad Bangkok en omgeving kan deze week tijdens het Songkran ook enkele stormen verwachten

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!