Bangkok zet meer politie op twee belangrijke waterspattende locaties in om de veiligheid te waarborgen

BANGKOK:- Het stadsbestuur van Bangkok en de stadspolitie hebben meer politie- en BMA-functionarissen de straat opgestuurd om de veiligheid te handhaven en waterspattende activiteiten op twee belangrijke Songkran-feestlocaties in de hoofdstad te vergemakkelijken.

De BMA en het politiebureau besloten meer functionarissen in te zetten om de waterspattende activiteiten op de Khao San Road en Silom Road te gadeslaan, nadat tijdens de officiële viering afgelopen zaterdag een bijzonder groot aantal Thaise en buitenlandse feestvierders waren verschenen.

De BMA en andere overheidsinstanties hielden een bijeenkomst van het Songkran-waarnemingscentrum in het stadhuis van BMA. De bijeenkomst werd voorgezeten door khun Somboon Homnan, de secretaris van de BMA.

Tijdens de bijeenkomst werd de situatie op de twee wegen besproken met het oog op het plannen van de operaties om de veiligheid te waarborgen en de stroom Songkran-feestvierders op de twee wegen op zondag te vergemakkelijken.

Als gevolg hiervan zei hij dat het centrum besloot meer BMA-functionarissen en politie in te zetten om de vieringen op de twee locaties op orde te houden.

BMA-functionarissen zouden ervoor zorgen dat verkopers geen kraampjes op trottoirs en hoofdwegen zouden plaatsen, omdat ze de stroom feestvierders zouden belemmeren, zei Somboon.

Hij zei dat ambtenaren zouden proberen ervoor te zorgen dat verkopers en feestvierders zelf geen speciale manier zouden blokkeren om gereserveerd te worden voor het verlaten van de locaties.

Khun Somboon waarschuwde dat feestvierders voorzichtig moeten zijn met betrekking tot zakkenrollen.

Generaal Manop Sukhonthanapat, adjunct-commissaris van de stadspolitie, zei dat hij agenten zou sturen van politiebureaus in de buurt van Khao San Road en Silom Road om de veiligheid te helpen handhaven.

Hij zei dat de politie nog steeds klachten onderzoekt dat taxi-motorrijders feestvierders te veel in rekening brachten.

Als laatste voegde hij eraan toe dat er 24 branden waren in de hoofdstad, twee gebouwbranden en 19 op grasvelden langs de weg, en drie voertuigbranden.

Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!