De koperen ploert blijft Thailand geselen 

PATTAYA:- Het blijft in Thailand na Songkran behoorlijk warm, de Thaise meteorologen waarschuwen het publiek ervoor om lange tijd buitenshuis door te brengen. In de hoofdstad Bangkok worden maximumtemperaturen tot 40° Celsius verwacht.

Volgens een bericht in de Thaise krant Khaosod blijft de hittegolf in Thailand zelfs na het Songkran-festival voortduren. De Thaise Meteorologische Dienst waarschuwt de bevolking om niet te lang buiten te blijven of inspannende activiteiten te ondernemen bij de verwachte hoge temperaturen.

In grote delen van het land worden maxima tussen de 35 en 42 graden verwacht, en op sommige plaatsen worden ook onweersbuien en hagel verwacht. Voorzichtigheid is vooral geboden in de noordelijke provincies zoals Chiang Mai, Chiang Rai en Lampang.

Vooral in de hoofdstad Bangkok moeten mensen voorzichtig zijn, waar de temperatuur kan oplopen tot 40 graden. De meteorologen adviseren om direct zonlicht te vermijden, veel te drinken en lichamelijke inspanning te verminderen.

Zelfs in de zuidelijke delen van het land blijft het erg warm met maxima rond de 35 graden. Aan de oostkust van de Golf van Thailand, bijvoorbeeld in de provincies Chonburi en Rayong, kan ook een verhoogde luchtvochtigheid worden verwacht, waardoor de waargenomen temperaturen zullen stijgen.

De weerdienst verwacht dat de hittegolf nog enkele dagen zal aanhouden. Afkoeling wordt op zijn vroegst pas in het weekend verwacht, wanneer vochtigere luchtmassa’s vanuit het zuidwesten het land binnenstromen en plaatselijk regenbuien veroorzaken.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!