Bangkok opent 6 isolatiecentra speciaal voor kinderen terwijl de Omicron-golf opdoemt

THAILAND:- De hoofdstad zal zes isolatiecentra openen voor jonge kinderen ter voorbereiding op de toename van Omicron-gevallen die deze maand wordt verwacht.

Dr. Somsak Akkasilp, hoofd van de medische dienst, zei dat kinderen onder de 11 jaar kwetsbaar zijn voor het oplopen van de besmettelijke Omicron-variant omdat ze nog niet zijn gevaccineerd.  Zijn afdeling werkt nu samen met de Bangkok Metropolitan Administration (BMA) om gemeenschapsisolatiecentra te openen voor besmette kinderen en hun families, zei Somsak.

Het is de BMA gevraagd om in elk van de zes zones één gezinsisolatiecentrum te openen.

Somsak zei dat de variant meestal slechts een milde ziekte veroorzaakt, zodat de meeste kinderen veilig in isolatiecentra kunnen worden opgevangen.

De afdeling heeft ook 100 ziekenhuisbedden klaargemaakt voor kinderen die ernstige Covid-symptomen ontwikkelen. Ondertussen maakt het ministerie van Volksgezondheid zich zorgen dat Omicron tot nieuwe clusters in fabrieken zal leiden, zei Somsak.

De eigenaren van door infectie getroffen fabrieken zal worden gevraagd om isolatiecentra op te zetten in hun fabrieken of in arbeiderskampen, voegde hij eraan toe.  De BMA zal ook worden gevraagd om ten minste één isolatiecentrum voor gastarbeiders in de hoofdstad op te zetten – en indien nodig één of alle zes zones.

Het hoofd van de medische dienst drong erop aan dat ziekenhuizen elke Omicron-piek het hoofd zouden kunnen bieden.  De meeste mensen die besmet waren met de nieuwe soort hadden geen ernstige symptomen ontwikkeld, dus ze konden zich thuis isoleren, zei hij.

Volgens Somsak wordt momenteel slechts 20 procent van de 100.000 beschikbare bedden in Thailand bezet door Covid-19-patiënten.  Dit liet genoeg resterende bedden over om het hoofd te bieden aan een worstcasescenario van 30.000 nieuwe gevallen per dag, voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!