Vijf rangers gewond bij bomaanslag in het diepe zuiden van Thailand

PATTANI:- Gisterenochtend zijn vijf soldaten bij een bomaanslag gewond geraakt toen vermoedelijke opstandelingen de weerzinwekkende aanslag in de provincie Pattani pleegden.

Een woordvoerder van vierde leger van Thailand meldde dat de patrouille om 9.00 uur in een hinderlaag werd gelokt op Highway 418 in Tambon Borthong in het Nongchik-district van Pattani.

De bom werd tot ontploffing gebracht door een onbekend aantal aanvallers toen de vijf rangers op weg naar hun basis in Ingkhayut Borihan in een zeswielige vrachtwagen passeerden.

De gewonde soldaten werden geïdentificeerd als Surasak Urairak, Thira Limpasakul, Krithapol Prompradu, Piyanat Phanduang en Khirirat Tintachart.  Ze werden met spoed naar een veldhospitaal op de basis gebracht, maar niemand liep levensbedreigende verwondingen op. De bom was verborgen onder een hoop vuil achtergelaten door wegreparaties.

De commandant van het vierde leger, luitenant-generaal Kriangkrai Srilak, gaf opdracht tot een onderzoek ter plaatse in een poging de aanvallers te pakken te krijgen. Hij zei dat de explosie een poging was om onrust te creëren in het diepe zuiden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Chiangraitimes
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Chiangraitimes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!