Bangkok moet meer pompen inzetten om overstromingswater van af te voeren 

BANGKOK:- De gouverneur van de Thaise hoofdstad, Khun Chadchart Sittipunt, zal binnenkort zes zware pompen van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu ontvangen om bestaande pompen te helpen het overvloedige overstromingswater van de hoofdstad af te voeren.

De Minister van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu, Khun Varawut Silpa-archa, zei deze middag dat gouverneur Chadchart hem gisteren gebeld had om hulp te vragen.

Het ministerie is klaar om zes 30-inch waterpompen naar de Bangkok Metropolitan Administration (BMA) te sturen.  Vier van de pompen zouden vanmiddag nog naar het pompstation van Phra Khanong worden gebracht en daar onmiddellijk worden geïnstalleerd, aldus khun Varawut.

Een andere pomp zal worden geïnstalleerd in het Srinakharin - Bang Na-gebied en zal naar verwachting dinsdag of woensdag beginnen met het lozen van water.  De zesde pomp wordt op 19 september verscheept, aldus de minister.

De zes pompen waren afkomstig van regionale overheden en hadden een hoge pompcapaciteit.  Als het volledig operationeel zou zijn, zouden de waterstanden in veel delen van Bangkok aanzienlijk dalen, zei hij.

Hij zal verdere waterafvoermaatregelen met de gouverneur van Bangkok gaan bespreken, waarbij rekening gehouden moet worden met de vloed van de zee.  Het ministerie zal het stadsbestuur ondersteunen bij de bestrijding van de overstromingen.

De BMA en het ministerie werkten op verschillende manieren samen, b.v.  B. Oprichting van paritaire comités ter bestrijding van vervuiling, sanitaire voorzieningen en afvalbeheer om de levenskwaliteit van stadsbewoners te verbeteren.

 Varawut zei dat de overstromingen in Bangkok werden veroorzaakt door lokale zware regenval, in tegenstelling tot de catastrofale overstromingen van 2011 veroorzaakt door stormvloeden vanuit het noorden.

De uitstroom uit het noorden is al aangekomen in Ayutthaya, Ang Thong, Suphan Buri en de omliggende provincies.  Er worden inspanningen geleverd om ze af te voeren naar de Golf van Thailand, aldus minister Varawut.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron:  The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!