Sommige inwoners van Pattaya zijn niet tevreden met non-stop evenementen en willen dat de stad zich eerst richt op het afwerken van wegwerkzaamheden en drainage

PATTAYA:-Gedurende een groot deel van de afgelopen twee en een half jaar is Thailand en zelfs Pattaya in wezen afgesloten en gesloten vanwege de Covid19 pandemie en verplichte bedrijfssluitingen, grensmaatregelen,lockdowns en verdere beperkingen.

Het is dus geen verrassing dat veel bedrijven na deze extreem lange en pijnlijke periode blij zijn te zien dat Pattaya elk weekend evenementen organiseert die zijn ontworpen om binnenlandse en buitenlandse toeristen naar de stad te lokken en, natuurlijk, de gehavende horeca-, entertainment- en toeristenindustrie er bovenop helpen . 

In Pattaya komt ongeveer 90 procent van het BBP (bruto binnenlands product) van het toerisme en de verwoestende sluitingen veroorzaakten ernstige schade aan de stad.

𝗡𝗶𝗲𝘁 𝗶𝗲𝗱𝗲𝗿𝗲𝗲𝗻 𝗶𝘀 𝗲𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿 𝗯𝗹𝗶𝗷.
Met constante evenementen komt natuurlijk ook meer verkeer en bezoekers. Niemand betwist het feit dat Pattaya een toeristenstad is en dat het geld van toeristen van cruciaal belang zijn voor de stad. En niemand beweert dat de evenementen geen toeristen naar het gebied drijven, vooral het recente muziekfestival.

De zorg is echter dat de stad te veel uitstekende bouwprojecten en rioleringswerken heeft waardoor deze evenementen die elk weekend tienduizenden bezoekers trekken een slechte ervaring zijn voor zowel toeristen als lokale bewoners.

Tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Pattaya gisteren , spraken sommige stadsleiders hun bezorgdheid uit bij hun kiezers, die vonden dat de projecten nog steeds te langzaam gaan en dat naar hun mening alle aandacht en middelen moeten worden besteed aan het afronden van de grote projecten, met name de tweede weg, voordat er meer evenementen worden gepland die meer bezoekers en meer wegen verstoppen en verkeersproblemen veroorzaken.

Andere stadsleiders zeiden echter dat de evenementen moeten doorgaan, omdat de gehavende toeristenindustrie, met name lokale hotels en restaurants, de cruciale inkomsten nodig had van bezoekers die voor de evenementen en festivals kwamen.

Voorlopig zeiden de leiders dat ze er alles aan zouden doen om de bouwprojecten te bespoedigen, wetende dat ze in wezen vóór het hoogseizoen in december en januari moeten worden voltooid of gepauzeerd. 

Wat vindt u hier nu van, vertel het uw nieuwsbeer in de reacties hieronder!

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TPN News  
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: TPN News 

Eén gedachte over “Sommige inwoners van Pattaya zijn niet tevreden met non-stop evenementen en willen dat de stad zich eerst richt op het afwerken van wegwerkzaamheden en drainage”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!