Bangkok en 10 aanliggende provincies in staat van alarm vanwege stijging van de Chao Phraya rivier 

BANGKOK :- De hoofdstad Bangkok en 10 andere provincies zijn in staat van alarm gesteld vanwege het stijgende waterpeil van de Chao Phraya-rivier. De afdeling burgerbescherming en rampenpreventie, afgekort het DDPM, waarschuwde dat de afvoer van water uit de Chao Phraya-dam, het niveau van de Chao Phraya- en Noi-rivieren danig zou beïnvloeden.

De 11 getroffen provincies zijn Bangkok, Uthai Thani, Chai Nat, Singburi, Ang Thong, Suphanburi, Ayutthaya, Lopburi, Pathum Thani, Nonthaburi en Samut Prakan.

Het DDPM liet weten dat het nauwlettend de waterstanden in de rivieren in de gaten houdt en indien nodig overstromingswaarschuwingen afgeeft aan de lokale bevolking.

De lokale autoriteiten hebben ook de opdracht gekregen om de rivierdammen te inspecteren en ervoor te zorgen dat personeel en uitrusting, inclusief waterpompen, 24 uur per dag operationeel zijn.

Het Thais meteorologisch instituut voorspelt tot en met zondag zware tot zeer zware regenval in het noorden, waardoor de Chao Phraya zal opzwellen.

De gouverneur van Bangkok, Chadchart Sittipunt, zei dat het niveau van de Chao Phraya-rivier onder controle zal blijven als er geen zware regenval meer valt, na de tropische storm Mulan. Het niveau van de Chao Phraya-dam is zorgwekkend, maar beheersbaar, zo voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: The Nation

Eén gedachte over “Bangkok en 10 aanliggende provincies in staat van alarm vanwege stijging van de Chao Phraya rivier ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!