Bangkok blijft de hoofdstad van Thailand, zo belooft de gouverneur-kandidaat Khun Suchatvee

BANGKOK:-Gouverneurskandidaat Suchatvee Suwansawas liet in een Facebook-bericht weten dat hij niet van plan is om de hoofdstad van het land te verplaatsen om overstromingen te voorkomen die Bangkok al tientallen jaren teisteren.

Khun Suchatvee, voormalig president van King Mongkut’s Institute of Technology Ladkrabang, stelt zich kandidaat voor de positie van de gouverneur van Bangkok onder de vlag van de Democratische Partij.

“Ik heb vernomen dat Indonesië van plan is de hoofdstad van Jakarta naar een provincie in Oost-Kalimantan te verplaatsen om het jaarlijkse overstromingsprobleem te voorkomen.  De nieuwe hoofdstad zal ‘Nusantara’ heten’, zei hij.  “Ik zal de actie van Indonesië niet bekritiseren omdat ik denk dat hun regering deze kwestie grondig heeft bestudeerd.

“Dit nieuws deed me echter denken aan Bangkok, dat met soortgelijke problemen kampt”, zei hij.  “Als we nu niets doen, is het misschien te laat voor ons kapitaal.

“Bangkok is mijn thuis en ik heb geen plannen om de hoofdstad ergens anders heen te verhuizen”, zei hij.  “Het overstromingsprobleem staat bovenaan mijn agenda en daarom heb ik besloten om als gouverneur te werken.  Ik geloof dat we het overstromingsprobleem van Bangkok kunnen oplossen zonder te hoeven verhuizen.”

De gouverneursverkiezingen van Bangkok zullen naar verwachting dit jaar worden gehouden, hoewel de exacte datum nog moet worden bekendgemaakt door de verkiezingscommissie.

Hoewel de ambtstermijn van een gouverneur van Bangkok niet langer dan vier jaar duurt, is de zittende – generaal Aswin Kwanmuang – in functie sinds 18 oktober 2016. De gouverneursverkiezingen zijn voor onbepaalde tijd uitgesteld vanwege de uitbraak van Covid-19 en politieke bijeenkomsten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!