Bangkok Airways krimpt verder door uitblijven staatssteun

BANGKOK:- Bangkok Airways reduceert haar vloot tot 30 toestellen en vreest volgend jaar meer mensen te moeten ontslaan. De luchtvaartmaatschappij hoopte op een lening van de Thaise staat à vijf miljard baht (134 miljoen euro), maar die bleef uit.

In een interview met dagblad Bangkok Post zegt Bangkok Airways-CEO Puttipong Prasarttong-Osoth dat de vlootreductie zijn airline tien miljoen euro per vliegtuig per jaar scheelt.

Momenteel houdt Bangkok Airways nog 36 toestellen in de lucht: veertien A319-100’s, negen A320-200’s en dertien ATR72-600’s.

De airline heeft gedurende de pandemie 30 procent van haar werknemers ontslagen. Prasarttong-Osoth: “De regering wil de luchtvaartsector niet steunen omdat dat gezien kan worden als discriminatie door andere industrietakken, die ook te lijden hebben onder de pandemie.”

In de eerste drie kwartalen van 2021 zette de maatschappij 57,5 procent minder om dan een jaar eerder. Het aantal passagiers nam af met 88,3 procent. Dat was het gevolg van een derde coronagolf in Thailand, waarop de regering van juli tot augustus 2021 vergaande reisrestricties oplegde aan de bevolking.

Bangkok Airways hervatte in september binnenlandse vluchten van Bangkok Suvarnabhumi naar Koh Samui, Chiang Mai, Sukhothai, Lampang en Phuket.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: ATR 
Content: Redactie
Bron: Luchtvaartnieuws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!