Ayutthaya herdenkt de iconische Muay Thai-meester Nai Khanomtom

~IEMANDS VOETSTAPPEN DRUKKEN~
(Iemands voorbeeld volgen)

PHRA NAKHON SI AYUTTHAYA:- De provincie Phra Nakhon Si Ayutthaya organiseert op 17 maart een evenement ter gelegenheid van de Nai Khanom Tom herdenking.

Het evenement vindt plaats in het Phra Nakhon Si Ayutthaya Stadion. De gouverneur heeft zijn plaatsvervanger Sarunphat Pramotaka aangesteld om de bijeenkomst vrijdag voor te zitten in een poging het binnenlands toerisme te stimuleren.

Het evenement herdenkt de overwinning van Nai Khanomtom (een beroemde Muay Thai meester die in de gevangenis zat) op Birmese boksers in een toernooi in King Mangra’s Paleis op 17 maart 1774.

Koning Mangra was zo onder de indruk van de Muay Thai meester dat hij ooit opmerkte: “Elk deel van de Siamees is gezegend met gif. Zelfs met zijn blote handen kan hij tien tegenstanders verslaan”. De Koning schonk Nai Khanom Tom en zijn mede-Thaise gevangenen de vrijheid na de overwinning.

Later markeerde Koning Taksin 17 maart als een jaarlijkse herdenkingsdag genaamd ‘Nai Khanom Tom Day’ om de Muay Thai-meester te eren. Bewoners uit Phra Nakhon Si Ayutthaya bouwden het Nai Khanom Tom-monument in het Phra Nakhon Si Ayutthaya Province Stadium.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation Thailand – Google images
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: The Nation Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!