Autoriteiten in Thailand waarschuwen vijf districten in Chaiyaphum voor ernstige overstromingen 

CHAIYAPHUM:- Het bureau voor rampenpreventie van Chaiyaphum heeft zojuist een waarschuwing afgegeven aan de bewoners in vijf districten die langs de rivier de Chi wonen om op te passen voor plotselinge overstromingen van de rivier als gevolg van de aanhoudende zware regenval sinds maandag. De getroffen districten van de noordoostelijke provincie zijn: Ban Khwao, Chatturat, Muang, Noen Sa-nga en Khon Sawan.

Mensen wordt geadviseerd het waterpeil nauwlettend in de gaten te houden en hun bezittingen en dieren naar hoger gelegen plaatsen te verplaatsen, aldus het bureau.

Het voegde eraan toe dat de provincie lokale bestuursorganisaties opdracht had gegeven om vanaf zaterdag 24 uur per dag waterpompen, voertuigen, gereedschap en personeel voor openbare evacuatie en hulpverlening bij overstromingen paraat te houden.

Verschillende landbouw- en woongebieden in Chaiyaphum zijn sinds eerder deze week overstroomd als gevolg van hevige regenval, wat vervolgens heeft geleid tot waterafvoer vanuit Phang Hoei en de Phu Lan Kha-bergketens, gelegen in het westen van de provincie

Het Thais meteorologisch instituut voorspelde vandaag dat de moesson die het grootste deel van het bovenste gedeelte van Thailand bedekt, zware regenval in het hogere land en zeer zware regenval in bepaalde gebieden van de noordelijke en noordoostelijke regio’s zou veroorzaken. Het adviseerde mensen in deze gebieden om voorzichtig te zijn met plotselinge overstromingen en wegstromend water, vooral in gebieden in de buurt van rivieren en valleien.

Olleke Bolleke in de Isaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!