Thailand zorgt voor compensatie voor de slachtoffers van schietpartij in winkelcentrum Bangkok

BANGKOK:- Er is een financiële compensatie aangekondigd voor de gewonde slachtoffers en families van degenen die dinsdag zijn omgekomen bij de schietpartij in een winkelcentrum in Bangkok, zo is bekendgemaakt.

Een schadevergoeding van 6,2 miljoen baht zal worden betaald aan de familie van de twee overledenen, en 350.000 baht zal worden betaald aan elk van de vijf gewonde slachtoffers.

De aankondiging werd gedaan door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het Ministerie van Justitie, het Ministerie van Toerisme en Sport, de Koninklijke Thaise Politie, de Tourism Authority of Thailand en andere relevante instanties.

Afgelopen dinsdag vuurde een 14-jarige jongen gewapend met een aangepasta pistool schoten af ​​op mensen in het luxe winkelcentrum Siam Paragon, een populaire winkelbestemming, waarbij twee mensen om het leven kwamen en vijf anderen gewond raakten.

Een Chinese toerist en een arbeider uit Myanmar werden gedood, terwijl een Chinese toerist, een Laotiaanse staatsburger en drie Thai gewond raakten.

In het geval van de overledene zal de regering 1,2 miljoen baht betalen als compensatie aan elk van de twee families en 5 miljoen baht elk zal afkomstig zijn van Siam Paragon, wat een totaal van 6,2 miljoen baht betekent voor elk van de twee families.

De gewonden krijgen elk een schadevergoeding van 50.000 baht van de overheid en nog eens 300.000 baht van Siam Paragon – 350.000 baht in totaal.

Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Wochenblitz.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!