Australische man gearresteerd wegens vermeend seksueel misbruik van kinderen in Thaise grensstad

~ONDER DE MANTEL VAN GODS VRUCHT~
(Doen alsof je deugdzaam bent maar iets slechts doen.

TAK:- Na zes maanden op de vlucht te zijn geweest, is een Australische man gearresteerd die Birmese kinderen in het Tak’s Mae Sot-district nabij de grens met Myanmar seksueel zou hebben misbruikt.

In december vorig jaar was er een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Adam James Fox nadat hij niet opdaagde voor de rechtbank.  Adam was in maart vorig jaar gearresteerd op beschuldiging van seksueel misbruik van kinderen en werd door het Hof van Beroep op borgtocht vrijgelaten.  Adam wordt ook geconfronteerd met deportatie omdat zijn visum is verlopen.

Adam gaf zelfs toe dat hij zijn proces had  laten verlopen in een video die hij op zijn YouTube-kanaal plaatste, waar hij sprak over een bewijsstuk dat tegen hem zou worden gebruikt – een video van hem met een jongen die op de achtergrond masturbeert.  Adam beweerde dat hij niet wist wat er achter hem gebeurde.

Adam deed meerdere pogingen om zijn onschuld te beargumenteren via sociale media-accounts, hashtags en zelfs een website, allemaal onder ‘Mae Sot Aussie Truth’, met talloze berichten die insinueerden dat de beschuldigingen van kindermisbruik een opzet waren.  Hij gebruikte zijn platforms ook om een ​​Syndey Morning Herald-verslaggever te bashen die een onderzoeksverhaal over de zaak schreef.  Adam plaatste zelfs een audio-opname van zichzelf en de verslaggever in een poging de geloofwaardigheid van het rapport te verminderen.

De plv. hoofdinspecteur van het Tak Immigratiebureau Suchart Penphu vertelde tegen de CNA-verslaggevers dat Adam op 2 juni in een nieuw huis in de grensplaats werd gevonden. De politie doorzocht het huis en nam methamfetamine en een Australisch paspoort onder de naam “Guy Christopher Meymouth”, evenals een aantal mobiele telefoons en computerapparatuur in beslag.

Toen Adam vorig jaar maart voor het eerst werd gearresteerd, waren er 2 Birmese jongens bij hem thuis toen de politie arriveerde en 5 andere kinderen waren in een appartement dat hij voor hen had gehuurd.  Mae Sot-politieagent Teerawat Moopayak zegt dat Adam arme migrantenkinderen financieel zou steunen door hen te voorzien van voedsel, onderdak en geld voor school.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: CNA
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron:  channelnewsasia.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!