Arts in Thailand waarschuwt om kinderen geen cannabisgelei te laten eten

BANGKOK:- Een Thaise arts waarschuwde de bevolking om kinderen geen cannabisgelei te laten eten nadat een jonge patiënt in het ziekenhuis was opgenomen met hartkloppingen en een ernstige hartritmestoornis, zo stond in de krant Thaise Thai Rath van gisteren te lezen.

Khun Smith Srison, directeur van de Medische Raad van Thailand en voorzitter van de forensische artsen vereniging, schreef gisteren in een Facebook-bericht dat de jonge patiënt in een winkel in de buurt van de school cannabisgelei had gekocht, in vooronderstelling een gewoon snoep had gekocht.

Hij voegde eraan toe dat het niet alleen dit ene geval was dat de effecten van marihuana op kinderen laat zien, aangezien artsen op de spoedeisende hulp of psychiaters ook de risicovolle effecten bij kinderen bevestigen.  

Als de regering en degenen die betrokken zijn bij het legaliseren van cannabis geen regels uitvaardigen om het gebruik ervan te beheersen, zouden er in dit land ongelukken kunnen gebeuren, zei hij

In Thailand zijn sporen van marihuana en methamfetamine gevonden in de urine van criminelen die anderen hebben mishandeld.  Iedereen die bij deze wetgeving betrokken is, moet stoppen en nadenken over de impact van cannabis en het op zijn minst aanscherpen tot hetzelfde niveau als in andere landen, aldus Dr. Smid.  Winkels die wietgelei verkopen worden niet aangegeven bij de politie omdat het volgens de nieuwe wet geen drugs meer zou zijn.

Iedereen die een klacht wil indienen, moet contact opnemen met de Food and Drug Administration (FDA), het ministerie van Volksgezondheid of het Department of Traditional Thai Medicine, zei hij.  Hoewel D’r. Smith benadrukte dat hij geen duidelijk wegen zag voor het indienen van klachten, vermeldde hij in een later bericht dat de FDA contact met hem had opgenomen voor informatie over dit probleem.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thairath 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!