Armpje van pasgeboren baby in het ziekenhuis in Phuket gebroken, hoe is dit in god’s naam mogelijk

PHUKET:- Een Thais echtpaar heeft aan de politie gevraagd om uit te zoeken wie verantwoordelijk was voor het breken van het armpje van hun 18 dagen oude baby tijdens de behandeling in hun plaatselijke ziekenhuis.

Khun Chakkrit Nimnoo en zijn vrouw Atchara Chantharat, beiden 31 jaar oud, hebben gistermiddag hun klacht ingediend op het politiebureau van Muang Phuket.

Ze zeiden dat de linkerbovenarm van hun 18 dagen oude dochter was gebroken terwijl ze werd behandeld in het Vachira Phuket Hospital nadat ze zich tijdens de geboorte bijna in het vruchtwater was gestikt.

Khun Chakkrit zei dat ze dinsdag aangifte hadden gedaan van de verwonding bij de politie en dat het management van het ziekenhuis beloofde de behandeling te betalen.  Hij en zijn vrouw wilden echter dat de persoon die de verwonding veroorzaakte verantwoordelijk werd gehouden.

“We zouden graag van het ziekenhuis willen weten wie de arm van onze baby heeft gebroken”, zo vertelde khun Chakkrit. Het echtpaar is ook bang dat de arm van hun dochter permanent vervormd zou zijn door de verwonding.

 De baby werd geboren op 23 mei, de ziekenhuisdirectie had  eerder uitgelegd dat het personeel maandag de gebroken arm van de baby ontdekte.  Er werd aangenomen dat de baby een klap op zijn linkerelleboog had opgelopen terwijl hij stevig ingepakt was en werd opgetild en neergelegd met de linkerarm naar zijn rug gericht.

Om het gebroken ledemaat te behandelen, bond het personeel de arm met stof aan het lichaam van de baby, met de bedoeling het een paar weken te immobiliseren zodat het bot zichzelf zou kunnen genezen.

Het ziekenhuis verontschuldigde zich voor het incident en zei dat het bewakingscamerabeelden aan de politie had gegeven om hen te helpen bij het onderzoek.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Achadthaya Chuenniran 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: Bangkok Post 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!