Anutin reageerde op de kritiek dat Thailand geen technologieoverdracht krijgt voor Paxlovid antivirale pil

BANGKOK:- Ik weet niet waar mijn gedachte vandaan komt, maar iedere keer als ik een stukje van khun Anutin Charnvirakul onder ogen krijg, denk ik gelijk aan spuit ELF, vreemd, maar ja, ook een beer kan soms vreemde hersenspinsels ontwikkelen…nietwaar?

 “We kunnen er niets aan doen”, zo was uit de mond van minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul te vernemen, dit na kritiek dat Thailand niet één van de 95 landen was die de technologieoverdracht van Pfizer voor zijn Paxlovid-antivirale pillen zouden ontvangen.

“Maar u kunt erop vertrouwen dat het ministerie van Volksgezondheid zich volledig heeft voorbereid op medicijnen en vaccins om de Covid19 situatie te ondersteunen”, zei hij.

“Favipiravir is een effectief medicijn, vooral in de vroege stadia van Covid19.  Dit zal de duur van de behandeling verkorten”, aldus de minister.

Molnupiravir en Paxlovid zullen worden besteld voor degenen die ze nodig hebben als een aanvullend medicijn, niet als het belangrijkste medicijn.  Paxlovid is nog niet geregistreerd bij de Thaise FDA, maar het staat op het punt goedkeuring te krijgen van de Amerikaanse FDA.

Op de vraag of de kritiek politiek gemotiveerd was, waste khun Anutin zijn handen in desinfecterende onschuld en vertelde dat hij dat niet wist.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!