Het ‘Digital Health Pass’ vervangt binnenkort in Thailand de vaccin paspoorten

BANGKOK:- Het ministerie van Volksgezondheid heeft aangekondigd dat mensen de “Digital Health Pass”, dat in de de “MorPhrom” -app is ingebouwd, als vaccinpaspoort kunnen gebruiken zodra het land weer opengaat.

De secretaris van het ministerie, Khun Kiatiphum Wongrajit verklaarde dat de app drie belangrijke stukjes Covid-gerelateerde informatie zal bieden, namelijk:

A) Vaccinatiegeschiedenis: landelijke vaccinatie-eenheden zullen informatie uploaden en de app van gebruikers met dubbele prik zal het woord “gevaccineerd” weergeven.
B) Testresultaten: Ziekenhuizen, klinieken, apotheken en andere organisaties die zijn geregistreerd bij “MorPhrom” zullen de resultaten van RT-PCR- en ATK-tests uploaden.
C) Infectiegeschiedenis: Artsen zullen informatie uploaden van patiënten die hersteld zijn van Covid-19.

Khun Kiatiphum voegde eraan toe dat de applicatie de basisinformatie van gebruikers zal weergeven, maar degenen die meer details nodig hebben, kunnen de QR-code scannen.  

De nieuwe versie zal een verbeterd beveiligingssysteem hebben, waarbij de persoonlijke informatie van de gebruiker verborgen is achter een schakelaar.  Hierbij wordt gebruik gemaakt van de zgn. blockchaintechnologie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!