Amerikaanse soldaten krijgen Muay Thai-lessen tijdens  de Cobra Gold oefeningen in Thailand

LOPBURI:- Thailand’s beroemdste bokser Sombat Banchamek, algemeen bekend als “Buakaw”, heeft aan Amerikaanse soldaten in Lopburi Muay Thai-lessen gegeven.

De Muay Thai-lessen maken deel uit van de 42e jaarlijkse Cobra Gold, een oorlogsspelevenement dat wordt bijgewoond door soldaten uit 30 landen.

“Van mijn kant ben ik een ambassadeur van Muay Thai (Thais boksen), onze nationale kunst.  Voor elke Amerikaanse soldaat die aan de militaire oefening Cobra Gold meedoet willen we ook onze cultuur uitwisselen en hun kennis laten maken met het Muay Thai vechten, zo vertelde khun Buakaw.

Aan het einde van het evenement testte Buakaw de sterke punten van zowel Amerikaanse als Thaise soldaten.

 Mr. Adam Castle, een Amerikaanse soldaat, zei tegen Reuters: “Dit zijn vaardigheden die erg van toepassing zijn op ons werk.”

“Het was echt geweldig om enkele vaardigheden te leren die we in de toekomst kunnen terugnemen en gebruiken”, voegde hij eraan toe.

Met een totaal van 7.394 militairen uit 30 landen in de volledige training van dit jaar, begonnen de gezamenlijke militaire oefeningen op dinsdag (28 februari) en zullen worden gehouden tot 10 maart.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!