Amerikaanse cruisemaatschappijen zoeken Engelssprekende Thais voor meer dan 1.000 banen

BANGKOK:- Amerikaanse cruisemaatschappijen zijn naarstig op zoek naar Thaise werknemers die Engels spreken, zo liet de minister van Arbeid, Khun Suchart Chomklin gisteren weten. Suchart zei dat CTI Group Worldwide Services Inc. 1.500 vacatures heeft voor Thais van 21 jaar en ouder.  De banen, waaronder 37 banen, betalen tussen de 19.618 en 87.176 baht per maand plus fooien.  Ze zoeken onder andere koks, kelners en serveersters, bartenders, elektriciens, kamermeisjes en schoonmakers.

Werkzoekenden kunnen volgens Suchart solliciteren van 18 januari tot 16 februari.  U dient zes maanden beroepservaring te hebben en de Engelse taal goed te beheersen.  Voor de functies moeten de werknemers zes tot negen maanden aan een stuk werken op één van de drie cruiseschepen.  Werknemers krijgen gratis kost en inwoning, zo las uw nieuwsbeer in de Nation Thailand.  

Khun Suchart zei dat Thais veel gevraagd zijn bij buitenlandse werkgevers omdat ze “van nature vriendelijk en beleefd zijn en altijd een glimlach op hun gezicht hebben”.

Hij voegde eraan toe dat werken in het buitenland helpt om “het perspectief te verbreden” terwijl er ondertussen geld verdient wordt.  Veel Thais die vroeger in toeristische hotspots binnen de grenzen van het koninkrijk werkten, zijn sinds de Covid19pandemie niet meer aan het werk gegaan.  

Winkels aan de beroemde Khao San Road in Bangkok bleven vorige maand onderbemand nadat de meeste arbeiders werden ontslagen of hun baan opzegden tijdens de pandemie.  In Phuket stonden vorige maand meer dan 17.000 banen in de toeristische sector open.  Hotels in de eilandprovincie meldden een massa tekort aan arbeidskrachten toen Russische toeristen binnenstroomden.

Veel hotels zouden het zich niet kunnen veroorloven om te veel personeel in te zetten als er niet genoeg gasten waren om de rekeningen te betalen.  Ze werden overrompeld toen de toeristen – geleid door een stroom Russen – Phuket begonnen te overspoelen.  

Als Thais niet geïnteresseerd zijn om in hun eigen land te werken, zijn ze misschien wel geïnteresseerd in werken op Amerikaanse cruiseschepen in een van de 1.500 vacatures bij CTI Group Worldwide Services Inc.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: the Nation 

Eén gedachte over “Amerikaanse cruisemaatschappijen zoeken Engelssprekende Thais voor meer dan 1.000 banen”

  1. Minister van Arbeid, Khun Suchart Chomklin weet waarschijnlijk nog niet dat in de scheepvaart en de offshore voornamelijk Filipijnen werken.
    Thai zijn niet erg in trek wegens taalbarriere en productiviteit.
    Minister van Arbeid, Khun Suchart Chomklin moet uiteindelijk soms ook even een balletje opgooien voor zijn salaris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!