Chiang Mai organiseert thee- en koffie-expo, en zou graag een wereldwijde handelshub worden

CHIANG MAI:- Het Thailand Convention and Exhibition Bureau (TCEB) organiseert deze week de World Tea and Coffee Expo, het grootste thee- en koffie-evenement in het noorden, om de geïntegreerde thee-koffie-industrie te stimuleren en te streven naar een wereldwijd handelscentrum voor thee-koffie.

Khun Sakchai Kunanuwatchaidet, de plv. gouverneur van Chiang Mai, zei dat de provincie een thee-koffiestrategie heeft voor 2018-22 volgens het regeringsbeleid.

Chiang Mai is nu een stad met een groot potentieel om ’s werelds belangrijkste koffie- en theestad te worden, zowel wat betreft het teeltgebied als de kwaliteit van de koffiebonen, de bron van de koffie-industrie.  Er zijn meer dan 1.000 coffeeshops in Chiang Mai, waaronder veel bedrijven die te maken hebben met de koffie- en thee-industrie, zei Sakchai.

Dr. Jutha Tarachai, directeur van het noordelijk conventie en en tentoonstellingsbureau zei dat Noord-Thailand een van de beste thee- en koffieteeltregio’s van het land is, dat wereldwijd wordt erkend als producent van hoogwaardige koffiebonen en fijne theebladeren, zoals blijkt uit  vele internationale thee- en koffieprijzen.

The 2nd Tea and Coffee International Symposium” zal van 24-27 februari in hybride vorm worden gehouden in Chiang Mai in het Empress Convention Centre, The Empress Chiang Mai Hotel.

Dr. Jutha verwacht meer dan 1.000 deelnemers en meer dan 10 miljoen baht aan transacties tijdens de expo, wat direct ten goede zal komen aan koffie- en theeproducenten in de hogere noordelijke provincies, met name Chiang Mai, Lamphun, Lampang, Mae Hong Son, Chiang Rai, Phayao, Phrae en Nan.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!