De nieuwe monorail treinen in Bangkok zijn in september gratis

BANGKOK:-In september begint de nieuwe Yellow Line-monorailtrein verbinding tussen Lat Phrao en Samrong alsook de Pink Line-monorailtrein tussen Min Buri en Khae Rai met testritten. De gele lijn is voor 92% voltooid, terwijl de roze lijn een stap achterblijft met 86%. 

de MRT Blue Line
• uitwisseling met de MRT Orange Line (in aanbouw)
• de geplande MRT Gray Line
• MRT bruine lijnen
• de Airport Rail Link (Bangkok)
• de BTS Sukhumvit-lijn.

De nieuwe Pink Line zal de noordelijke gebieden van Bangkok en Nonthaburi met elkaar verbinden door verbinding te maken met vijf openbaarvervoerlijnen.  Bij Nonthaburi Civic Center wisselt de lijn met de MRT Purple Line en de voorgestelde MRT Brown Line.  De lijn wisselt ook af met de SRT Dark Red Line, de BTS Sukhumvit Line en de geplande BMA Gray Line.  Bij het Min Buri-eindpunt wisselt de lijn met de in aanbouw zijnde MRT Orange Line.

De voltooiing van de projecten heeft langer geduurd vanwege de beperkingen in Thailand ten gevolge van de Covid-pandemie.

Het publiek kan tijdens de testperiode van drie maanden gratis gebruik maken van de nieuwe treinen.  Vanaf december zullen ze volledig operationeel zijn en zullen klanten moeten betalen voor ritten, volgens de plaatsvervangend permanent secretaris van het ministerie van Transport en waarnemend directeur-generaal van het ministerie van Spoorvervoer, Sorapong Paitoonphong

De gele lijn zal gedeeltelijk open zijn tussen de stations Phatthanakan en Samrong, terwijl de roze lijn operationeel zal zijn tussen de stations Min Buri en Laksi.

Bij aansluiting op andere lijnen worden gebruikers geen extra kosten in rekening gebracht.  Beide monorailroutes hebben kaartjes met prijzen van 14 baht tot 42 baht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!