Alle overgebleven Thaise staatsburgers zijn nu uit Afghanistan geëvacueerd

THAILAND:- Toen de Taliban maandag bijna een week geleden de controle over Afghanistan overnam, renden duizenden buitenlanders naar het vliegveld in de hoop hulp te krijgen bij het ontvluchten van het land dat toen nog mogelijk was.  De woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Thailand heeft inmiddels bevestigd dat alle Thaise staatsburgers Afghanistan hebben verlaten.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken geloofde in eerste instantie dat er nog 4 Thaise mensen in Afghanistan aanwezig waren, maar het bleek dat ze veilig waren geëvacueerd en zich in Qatar en Koeweit bevinden.

Actie boven Kabul

Het ministerie liet overigens weten niet precies te weten onbekende of vermiste Thaise mensen in het onrustige land zijn en vraagt elke Thaise staatsburger die nog in Afghanistan is of die een Thaise persoon in Afghanistan kent om onmiddellijk contact op te nemen met de Koninklijke Thaise Ambassade in Islamabad in buurland Pakistan of met de afdeling Consulaire Zaken in Thailand.  Het telefoonnummer voor de ambassade van Islamabad is (+92)-315-900-9949 en de afdeling Consulaire Zaken voor degenen in Thailand is te bereiken op (+66)-02-572-8442.

De Thaise ambassade in Pakistan werkte samen met de ambassades in Koeweit en Doha, de hoofdstad van Qatar, om de opsporing van de 4 Thaise staatsburgers te coördineren en hen te helpen bij de evacuatie van Afghanistan.  De laatste van de 4 werd vrijdag geëvacueerd en ze zijn allemaal veilig in Qatar en Koeweit.

Een marinier van het 24e marinekorps van de Verenigde Staten is gefotografeerd toen hij vrijdag een baby probeerde te kalmeren op het vliegveld bij Kabul, tijdens een evacuatie. Het beeld is ontroerend, en gaat de hele wereld over.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Azië 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!