Alle landen komen nu in aanmerking voor sandbox-programma in Thailand

BANGKOK:- De Thaise regering heeft een streep door haar lijst van “niet goedgekeurde landen” gehaald en het sandbox-toerismeprogramma opengesteld voor volledig gevaccineerde bezoekers van overal ter wereld.  

Volgens een bericht in Bangkok Post wat uw nieuwsbeer Olleke Bolleke zojuist las, heeft de TAT deze maatregel warm onthaald, wat overigens ook betekent dat Indonesische en Maleisische toeristen het koninkrijk nu mogen bezoeken. 

Vóór Covid19 pandemie was Maleisië de op één na grootste bron van buitenlandse aankomsten in Thailand, met meer dan 4 miljoen Maleisische toeristen in 2019 een stap op de Thaise bodem zette.

Ander positief nieuws is: de onlangs aangekondigde verkorting van de verplichte quarantaine periode, welke van toepassing is bij toeristen nu slechts 7 dagen op hun oorspronkelijke bestemming hoeven door te brengen voordat ze ergens anders heen reizen.  De Sandbox-toeristen kunnen nu Phuket, Koh Samui, Koh Phang Ngan, Koh Tao, Khao Lak, Koh Yao, Koh Phi Phi, Koh Ngai en Railay Beach bezoeken.

Het sandbox-programma van Phuket werd op 1 juli gelanceerd en heeft sindsdien volgens functionarissen meer dan 38.000 buitenlandse bezoekers verwelkomd, goed voor ongeveer 2,3 miljard baht.  De Bangkok Post meldt echter dat toeristenbureaus op het zuidelijke eiland pessimistisch zijn over het komende hoogseizoen.  Nu 90% van de hotels op het eiland gesloten zijn, dringen ze er bij de regering op aan om het toegangsproces te vereenvoudigen en de kosten van verplichte PCR-testen te verlagen.

Een ander belangrijk afschrikmiddel voor buitenlandse toeristen is het feit dat Thailand in sommige landen op een “no-go”-lijst staat.  Zowel de Verenigde Staten als het VK waarschuwen hun burgers tegen reizen naar Thailand, vanwege het hoge infectiepercentage en de lage vaccinatiecijfers.  Toeristen die vanuit Thailand naar het VK terugkeren, worden momenteel geconfronteerd met verplichte hotelquarantaine en 2 Covid-testen

Voor meer informatie over hoe u tijdens de pandemie Thailand binnen kunt komen, KLIK HIER.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!