Alcoholverkoop is tijdens de verkiezingsdagen in Thailand verboden

BANGKOK:- Om onnodige incidenten of complicaties te voorkomen, wordt de verkoop van alcohol in heel Thailand verboden op de dag van de vervroegde stemming en op de verkiezingsdag volgende maand.

Vanaf 18.00 uur is de verkoop en verstrekking van alcohol verboden. op 6 mei tot 7 mei 18.00 uur en van 13 mei 18.00 uur tot 14 mei 18.00 uur.

Het verbod geldt voor iedereen die in het land woont en het overtreden ervan kan leiden tot een gevangenisstraf van zes maanden of een boete van maximaal 10.000 baht, of een combinatie van beide.

De autoriteiten dringen er bij de kiezers ook op aan zich vertrouwd te maken met de regels voor de volgende verkiezingen om onbedoelde overtredingen te voorkomen, zoals het fotograferen van een ingevuld stembiljet of een stembiljet een stembus halen.

Degenen die op de verkiezingslijst zijn uitdrukkelijk gewaarschuwd om geen stemmen te kopen, dan wel te verkopen, het opzettelijk vernietigen van stembiljetten en het hinderen van stemgerechtigde kiezers om bij het stembureau te komen.

Overtreders zullen zware straffen krijgen voor het overtreden van de wet.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!