De politie van Pattaya arresteert de moeder van het universum 

PATTAYA:- De politie van Pattaya heeft een frauduleuze sektegroep van zes Chinezen in een luxe villa in Pattaya gearresteerd. Deze verheven Chinezen zouden een illegaal bedrijf runnen, waaronder astrologie, antiverouderingsmedicijnen verkopen en bovendien een frauduleuze sektegemeenschap creëren.

De verdachten hebben ook een nieuwe valuta bedacht en educatieve programma’s voor hun volgers gecreëerd. De politie heeft verder onderzoek aangekondigd en waarschuwt dat de sekte gevaarlijk is.

Gisteren gaf politiemajoor Wirat Siriporn LeeLaSirirat, hoofd van politieafdeling 3, het bevel om mevr. Honglian Chu, een 49-jarige Chinese onderdaan die zichzelf ‘Moeder van het Universum’ noemt, en 5 andere te arresteren. Chinezen die in een luxe villa verbleven, runden een illegale tempel in Pattaya.

De vrouw beweerde dat ze met goden kon communiceren en verkocht zelfgemaakte verjongingspillen zonder goedkeuring van de FDA. Ze hebben een groot aantal Chinese en Thaise toeristen als klant gehad en zouden al meer dan drie jaar actief zijn.

De politie werd via sociale media op de hoogte gebracht van een lid genaamd “Sanghan Athan Chat Singhto”, die verdacht gedrag vertoonde door publiekelijk zijn overtuigingen te verkondigen en zijn Facebook-groep te gebruiken voor verschillende sekte-evenementen.

De groep gebruikte de vlag van de Verenigde Naties om geloofwaardigheid te verwerven en verkocht hun producten illegaal als “verjongingspillen”.

Voordat de politie ingreep, werd een huiszoekingsbevel aangevraagd bij de districtsrechtbank van Pattaya.

Tijdens de huiszoeking namen ze vijf mobiele telefoons, een laptop, een elektronische kaartlezer en tal van documenten met betrekking tot verhuur van onroerend goed en financiële transacties in beslag.

Uit het onderzoek bleek dat Honglian Chu met een werkvisum werkzaam was als manager voor “Heaven of Heaven” Co. Ltd. het land was binnengekomen, maar had het bedrijf niet daadwerkelijk geleid.

Dhr. Chang Wen Hao, ook wel bekend als Lupin Chang, was aangesteld als bestuurslid van Heaven of Heaven Co. Ltd. vermeld maar had geen werkvergunning.

De drie andere Chinese werknemers hadden sinds begin 2023 geen werkvergunning meer en zijn ook aangehouden.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!