Families van slachtoffers van brand in Mountain B- nachtclub dringen er bij DSI op aan om de zaak spoediger te onderzoeken

CHONBURI:- Families van de brandslachtoffers van de Mountain B- nachtclub brandkwamen bijeen om een ​​verzoekschrift in te dienen bij het Department of Special Investigation (DSI) om de zaak te onderzoeken, omdat ze naar verluidt ontevreden waren over de voortgang van het onderzoek.

De bijeenkomst van de rouwende families, vergezeld door advocaat, Khun Ronnarong Kaewpetch, vond plaats gisteren plaats voor het kaNtoor van de DSI in het district Sattahip om gerechtigheid te vragen voor hun overleden of gewonde dierbaren die het slachtoffer waren geworden naar de Mountain B club inferno dat doodde 23 mensen op 12 september.

De advocaat diende een verzoekschrift in bij de DSI met het verzoek om een ​​speciaal onderzoek naar mogelijke omkoping waarvan hij beweerde dat deze mogelijk was uitgewisseld tussen de verdachten en staatsfunctionarissen of politie om de pub te laten functioneren zonder een geldige vergunning.

Khun Ronnarong zei: “Hoewel Sia B en Somyot, de aangekondigde clubeigenaren, al in het rechtssysteem zitten, zijn de families van de slachtoffers nog steeds bezorgd dat deze zaak zal eindigen als de Santika-cafébrand, waarbij géén staatsfunctionarissen of politie verantwoordelijk werden gehouden.”

De oudere zus van een kassier die in de kroeg stierf, zei dat ze 50,000 baht kreeg voor de begrafenis en nog eens 50,000 baht als compensatie, maar sindsdien heeft ze geen woord meer van de verdachten ontvangen.

Ondertussen is de bejaarde vader van Thanakrit Neenoi, een ander overleden slachtoffer en kostwinner voor de familie, onthulde dat er geen vooruitgang was geboekt in het onderzoek en dat de politie slechts een klein aantal getuigen had opgeroepen voor verhoor.

De familie drong er bij de bevoegde autoriteiten op aan meer moeite te doen om de zaak op te lossen en gerechtigheid te brengen.

De petitiebrief werd ontvangen door Wirat Kullavanich, een speciale onderzoeksfunctionaris bij het DSI Operation Center Region 2, die beloofde de verdachten op te roepen voor een nieuw verhoor.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TPN News 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: TPN News 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!