Afrikaanse varkenspest op 3 varkensbedrijven in de provincie Prachuap Khiri Khan aangetroffen 

PRACHUAP KHIRI KHAN:- Volgens khun Yutthira Banthukul, hoofd van het departement van veeteelt in de provincie, is op drie varkenshouderijen in twee districten van deze provincie in het lager gelegen gebied de diagnose Afrikaanse varkenspest gesteld.

De boerderijen bevonden zich in Moo 4 Village in Tambon Ao Noy, Muang District;  Moo 5 dorp in Tambon Angthong, Muang District;  en Moo 13 Village in Tambon Na Hu Kwang, Thap Sakae District.

Khun Yutthira vertelde dat het om drie kleine varkensbedrijven ging. In totaal werden 117 varkens geruimd om verspreiding van het virus te voorkomen.  Boeren kregen een vergoeding gelijk aan 75% van de marktprijs.

De drie gebieden werden door AVP getroffen verklaard en verplaatsingen van varkens werden verboden binnen vijf kilometer van de respectieve boerderijen.

Onderwijl inspecteerden veeartsen de varkens binnen een straal van een kilometer rond de boerderijen en verzamelden monsters voor laboratoriumtests.

Als bedrijven met minder dan 50 varkens besmet zijn, worden alle varkens geruimd.  Op grotere bedrijven zouden alleen varkens in de door het virus aangetaste stallen worden geruimd.

Khun Yutthira zei dat er ongeveer 1.000 varkenshouders zijn met ongeveer 80.000 varkens in Prachuap Khiri Khan.  Slechts 25 bedrijven hadden 50 varkens of meer.

Op grotere bedrijven worden varkens gehouden in een gesloten systeem.  Dit is niet het geval op kleine boerderijen, waar het risico op verspreiding van de ziekte groter is en strikte beschermende maatregelen nodig zijn, aldus khun Yutthira.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuidwest Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!