Plant nog géén marihuanazaadjes, zo waarschuwt de vicepremier van Thailand

BANGKOK:- De vice-premier van Thailand, khu. Wissanu Krea-ngam waarschuwde de Thaise bevolking dat zij nog niet mogen beginnen met het kweken van marihuana omdat de legalisatie van het kruid nog niet is afgerond.

De commissie van het ministerie van Volksgezondheid die toezicht houdt op gecontroleerde drugs, heeft vorige week de verwijdering van cannabis van de lijst met verdovende middelen van categorie 5 goedgekeurd.  Dit geldt echter alleen voor in het land geteelde cannabis en sluit de cannabidiol-extracten met tetrahydrocannabinol van meer dan 0,2 procent uit.

“Het besluit zal echter ter goedkeuring worden voorgelegd aan het bureau van de Narcotics Control Board [ONCB] tijdens zijn volgende vergadering op dinsdag”, zei Wissanu.  

“De legalisatie van marihuana zal pas worden afgerond wanneer de ONCB de stap goedkeurt en het ministerie van Volksgezondheid het officieel in de Staatscourant aankondigt”.

Khun Wissanu voegde eraan toe dat de ONCB enkele suggesties kan goedkeuren, afkeuren of toevoegen aan het verwijderen van cannabis van de lijst met illegale drugs.

“Het belangrijkste is dat het recht om commercieel marihuana te kweken het meest waarschijnlijk wordt toegekend aan gemeenschapsbedrijven.  Dus het grote publiek dat van plan is om thuis marihuana te kweken, moet op zijn minst wachten tot het ministerie de regelgeving officieel aankondigt, “zo voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!