Afgelopen nacht schudde een aardbeving met de kracht van 4.0 op de schaal van Richter, Kanchanaburi wakker

KANCHANABURI:- In het district Sangkhlaburi vond midden in de nacht een aardbeving plaats met een kracht van 4 op de schaal van Richter, op een diepte van 6 km.

Vanmorgen kwam er om 03.07 uur dat er een melding van het ‘Earthquake Watch Department’ dat er zich aardbeving met een kracht van 4,0 op de schaal van Richter in het district Sangkhlaburi van de provincie Kanchanaburi. 

De oorzaak was de beweging van de ‘Three Chedi Fault Group’. Deze gebeurtenis liet de trillingen tot in Kanchanaburi voelen

Ondertussen maakten mensen in het district Sangkhla Buri de aardbeving via Facebook bekend. De meesten van hen zeiden geschokt te zijn. Vooral huizen die bedekt zijn met zink- en metalen platen lieten harde knallen horen.

Journalisten melden in eerste instantie dat er geen berichten over schade bekend waren, misschien omdat het tijdstip van het incident midden in de nacht plaatsvond.

De laatste aardbevingen in dit gebied vonden plaats op 14 juli 2015, met een kracht van 4,8 Richter, met het epicentrum in het subdistrict Prang Plo, op een diepte van ongeveer 4 kilometer. Op 20 augustus 2015 vond in de provincie Kanchanaburi een aardbeving met een kracht van 4,5 Richter plaats in het district Sangkhla Buri. Mensen voelden het toen ook trillen ook toen werd er geen schade gevonden.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!