Afgelopen nacht in bij Koh Samui in Zuid-Thailand 2 vissers gered nadat ze vermist waren geraakt in de stormachtige zee

THAILAND:- Twee vissers die vermist werden te midden van hevige stormen op zee voor het Thaise eiland Koh Samui zijn afgelopen nacht gered.  Ze werden gered door hun collega-vissers, samen met overheidsfunctionarissen.  De twee mannen, een 70-jarige en een 50-jarige, waren ’s nachts als vermist in de buurt van Baan Tai Beach op Koh Samui opgegeven.

De boot waarmee de twee mannen viste was gekapseisd toen de harde wind en de golven hun boot op zee raakten.  De bemanning was op weg terug naar de kust en was ongeveer 500 meter van de kust verwijderd toen de boot omsloeg.  Een van de geredde mannen, de 70-jarige Aran Eakjcheewa, vertelde tegen de journalist van The Phuket Express…

 “Onze vissersvrienden die zich realiseerden dat we niet op tijd terug waren, keerden terug naar het gebied waar ze ons het laatst hadden gezien voordat ze ons vonden.”

Het team van officials en vissers zocht ongeveer een uur naar de vermiste mannen.  Het team vond toen Aran en de 50-jarige Manoo Sripaew drijvend in de zee.

Gelukkig waren de twee vissers ondanks hun leeftijd sterke zwemmers waren.  Hoewel ze wel zwak raakte, waren ze allebei veilig.  Beide mannen zeiden dat ze niet bang zouden zijn om weer te gaan vissen en dat ze naar zee zouden terugkeren zodra ze hersteld waren.

In juli kapseisde een vissersboot in de provincie Trat in het oosten van Thailand, waardoor zeven bemanningsleden zich ongeveer 10 uur aan een boei moesten vastklampen voordat ze werden gered.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Phuket Express 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: The Phuket Express

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!