AEC bereidt zich voor op de 20e Asean-top die deze week wordt gehouden

BRUNEI:- De Asean Economic Community (AEC) Council is onlangs bijeengekomen om voorbereidingen te treffen voor de 20 ste Asean-top die tussen 26 en 28 oktober in Brunei zal plaatsvinden.

De top, die via videoconferenties zal worden gehouden, zal zich richten op het versnellen van het economisch herstel in de regio en de transformatie van de digitale economie.

De handel tussen Thailand en de Asean-landen groeide in de eerste acht maanden van dit jaar met 16,25 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2020, zo liet ministerie van Handel afgelopen zaterdag weten.

Khun Auramon Supthaweethum, directeur-generaal van de afdeling Handelsonderhandelingen, sprak met de verslaggevers na het bijwonen van de 20e vergadering van de AEC-raad om zich voor te bereiden op de ASEAN-top die van dinsdag tot en met donderdag zal worden gehouden.  

Hij zei dat de bijeenkomst werd voorafgegaan door een speciale interface tussen de Asean Digital Ministers en de AEC-raad om van gedachten te wisselen over strategische maatregelen om de digitale transformatieagenda in de regio vooruit te helpen.

“De raad wisselde van gedachten over de uitdagingen waarmee de AEC-sectororganen worden geconfronteerd en de voorgestelde aanbevelingen om deze aan te pakken door het belang te benadrukken van een effectieve implementatie van de tussentijdse evaluatie (MTR) van de aanbevelingen van de AEC-blauwdruk voor 2025.  De raad nam ook nota van de voortgang in de ontwikkeling van de visie van de ASEAN-gemeenschap na 2025 en besprak de wereldwijde megatrends en opkomende problemen.”

“Verder keurde de raad ook het kader voor circulaire economie voor de economische gemeenschap van de Asean goed, de zgn. Bandar Seri Begawan Roadmap (BSBR) – een agenda voor digitale transformatie van de Asean om het economische herstel en de integratie van de digitale economie van de Asean te versnellen, en het samenwerkingskader van de Asean voor het versterken van bewijs-  gebaseerd MSME-beleid”, aldus Auramon.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!