40.000 mensen in Thailand hebben het door hackers gestolen geld ter hoogte van 130 miljoen baht teruggekregen

BANGKOK:- De Bank of Thailand (BOT) en de Thai Bankers Association (TBA) maakten in het afgelopen weekend bekend dat al het geld dat hackers van de bankrekeningen van mensen hebben gestolen, aan de rechtmatige eigenaren is teruggegeven.

Één grote groep oplichters hadden in de periode van 1 en 17 oktober 10.700 pinpassen gehackt en in totaal 130 miljoen baht gestolen. Het volledige bedrag is teruggestort, aldus de banken.

Wat betreft creditcards die zijn gehackt, deze zijn bevroren, hoewel de kaarthouder niet hoeft te betalen voor de valse transactie of de gemaakte rente.

Om herhaling te voorkomen, zijn BOT en TBA van plan aanvullende verificatiemaatregelen toe te voegen, zoals een eenmalig wachtwoord (OTP) voor online transacties, vooral als de goederen en diensten worden gekocht bij een buitenlandse handelaar.

Vorige week werden bijna 40.000 mensen opgelicht met hun bankrekeningen en creditcards die onverklaarbare transacties vertoonden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!