Activisten eisen updates over de gezondheidstoestand van de voormalig premier van Thailand, khun Thaksin Shinawatra

BANGKOK:- Activisten eisen een update over de gezondheidstoestand van voormalig premier Thaksin Shinawatra, om te bewijzen of hij het verdient om daar te blijven in plaats van in de gevangenis. Vertegenwoordigers van het Student and People Network for Thailand Reform (SNT) gingen vanmorgen naar het hoofdbureau van politie in het Pathumwan-district om hun brief in te dienen, gericht aan de landelijke hoofdcommandant generaal Damrongsak Kittiprapas. 

De brief eist dat het management van het politieziekenhuis een update geeft over de toestand van Thaksin. Thaksin zit een gevangenisstraf van een jaar uit, maar werd de eerste nacht nadat hij in de gevangenis werd hij overgeplaatst naar het politieziekenhuis 

“Het studenten- en mensennetwerk voor de hervorming van Thailand is van mening dat artsen zich over zijn ziekte in stilzwijgen hullen, dit nadat een bericht was verschenen dat hij ernstig ziek was en gespecialiseerde artsen en apparatuur nodig had”, aldus Pichit Chaiyamongkol.

Khun Thaksin werd op 22 augustus van zijn gevangenis naar het ziekenhuis overgebracht en de samenleving wilde dat artsen in het ziekenhuis duidelijkheid zouden verschaffen over zijn ziekte, zei Pichit. 

Artsen van de Bangkok gevangenis verwezen khun Thaksin slechts enkele uren na zijn terugkeer naar het land naar het politieziekenhuis.

“Het was duidelijk dat Thaksin er gezond uitzag toen hij in Thailand aankwam”, zei Pichit.

Het studenten- en mensennetwerk vraagt de hoofdcommissaris van de nationale politie om de namen bekend te maken van de artsen die Thaksin behandelden en hen te bevelen de toestand van Thaksin nader toe te lichten. 

Khun Pichit zei dat Thaksin deze week donderdag een maand in het politieziekenhuis zal hebben doorgebracht. Zijn advocaat is onderwijl druk doende om vervroegde vrijlating voor hem aan te vragen.

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!