Aangespoelde groene zeeschildpad in Oost-Thailand baart zorgen over het leven in zee

PATTAYA:– Het rampenpreventie- en hulpverleningsteam van het onder de rook gelegen van Pattaya gelegen plaatsje Sri Racha reageerde snel op een dringende oproep op 16 september en meldde een gestrande groene zeeschildpad langs de kustlijn bij Soi Luangcham in het district Sri Racha.

Buurtbewoners, die ’s morgens vroeg wakker werden bij het zien van de schildpad, wisten niet zeker of de schildpad gewond of onwel was en hulp nodig had, dus waarschuwden ze leden van het rampenpreventie- en hulpverleningsteam, die een onderzoek naar de situatie startte en de nodige ondersteuning boden.

De groene zeeschildpad, die bijna 20 kilo woog, werd geschat op 10 jaar oud. Het was bemoedigend dat de schildpad tekenen van leven vertoonde, wat een sprankje hoop op herstel bood. De aanwezigheid van algenbloei in de nabijgelegen kustgebieden van Sri Racha, Bang Phra en Bang Saen, die al ongeveer een week aanhoudt, zorgde echter voor zorgen over de toestand van de schildpad. Algenbloei wordt gekenmerkt door groen gekleurd zeewater en kan schadelijke gevolgen hebben voor het leven in zee.

Gezien de onzekerheid over de toestand van de schildpad en het mogelijke verband met de algenbloei, werd besloten om de schildpad naar het Centrum voor maritime onderzoek van 

Sri Racha te vervoeren voor verdere observatie en verzorging. Er is hoop dat deze groene zeeschildpad zal herstellen en zo snel mogelijk zal terugkeren naar zijn natuurlijke habitat.

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: Pattaya Mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!