Plastische chirurgietruc van Thaise man mislukt, vriend gevangen gezet wegens identiteitsverwisseling

BANGKOK:- Een Thaise man gebruikte de identiteit van zijn vriend om een ​​misdaad te plegen en onderging vervolgens plastische chirurgie in een poging om aan arrestatie te ontkomen. Deze onrechtmatige daad leidde ertoe dat zijn vriend ten onrechte 80 dagen in zijn plaats gevangen werd gezet. De “verbouwde” crimineel werd uiteindelijk afgelopen zaterdag aangehouden.

Deze opmerkelijke middag gebeurde op 10 september toen de ouders van het slachtoffer, de 25-jarige khun Anucha, hulp zochten bij de non-profitorganisatie Saimai Survive. Ze meldden dat hun zoon was gearresteerd en vastgehouden, ondanks dat hij niet eerder betrokken was bij criminele activiteiten. De werkelijke dader zou Anucha’s vriend zijn, de 25-jarige khun Phuwadon.

De ouders van Anuch zeiden dat agenten van het politiebureau van Krok Karm, hun zoonAnucha op 13 juni op zijn werk in Bangkok hadden gearresteerd. De politie beschuldigde Anucha ervan niet voor de rechtbank te verschijnen nadat hij was gearresteerd wegens drugsbezit en op borgtocht was vrijgelaten.

De ouders van Anuch zeiden dat de politie hun zoon ervan beschuldigde drie jaar lang de arrestatie te ontlopen. Ze probeerden een tijdelijke vrijlating aan te vragen, maar de rechtbank weigerde. Anucha werd onmiddellijk na zijn arrestatie naar het “Bangkok Hilton” gestuurd.

De ouders van Anuch legden verder uit dat agenten van het politiebureau van Krok Karm later bewijsmateriaal ontdekten dat erop wees dat ze de verkeerde persoon hadden gearresteerd. Als gevolg hiervan werd Anucha na 80 dagen gevangenisstraf vrijgelaten.

De politie zei dat Phuwadon ook plastische chirurgie onderging om arrestatie te voorkomen en later solliciteerde naar banen als feestartiest bij verschillende uitgaansgelegenheden. Agenten slaagden erin hem op 16 september te arresteren op de parkeerplaats van een bar in de wijk Lat Phrao in Bangkok.

Khun Anucha vertelde Channel 3 dat hij tijdens zijn detentie gestrest was en onder druk bijna toegaf een misdaad te hebben gepleegd. De politie zei dat ze de schadevergoeding voor Anucha met het ministerie van Justitie zouden bespreken, evenals maatregelen om onrechtmatige arrestaties in de toekomst te voorkomen.

Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: ThaiRath 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!