Acht indrukwekkende Ramayana-opvoeringen ter ere van de verjaardag van de Koning van Thailand

BANGKOK:- Ter gelegenheid van de 72e verjaardag van Zijne Majesteit de Koning van Thailand heeft minister van Cultuur Sudawan Wangsuphakijkosol laten weten dat komend weekend acht verschillende versies van de Ramayana, een van India’s belangrijkste oude heldendichten, zullen worden opgevoerd.

Het Internationale Ramayana Festival, ontworpen om de koninklijke verjaardag te vieren, wordt van 12 tot 15 juli 2024 in Bangkok gehouden.

Deelname aan het festival is gratis. Het presenteert interpretaties van de Ramayana uit acht verschillende landen: India, Cambodja, Myanmar, Singapore, de Filippijnen, Indonesië, Maleisië en Thailand. “Door deze optredens willen we niet alleen de geboortedag van onze koning vieren, maar ook het gevarieerde erfgoed van de Ramayana in verschillende landen onder de aandacht brengen en zo bijdragen aan het duurzame behoud ervan”, aldus minister Sudawan.

De optredens zijn gepland op drie locaties: de Grote Zaal van het Thailand Cultural Center, Sanam Luang Square en ICONSIAM Shopping Center. De openingsceremonie op de avond van 12 juli 2024 in het Thailand Cultural Center omvat optredens uit alle acht landen.

Khun Prasop Rienggern, zijnde de vice-staatssecretaris van het Ministerie van Cultuur, nodigt het publiek van harte uit om de gratis evenementen bij te wonen. “Dit is een unieke kans om de culturele diversiteit van Azië te ervaren via het medium Ramayana”, benadrukte Prasop.

Voor gedetailleerde dienstregelingen en reserveringen kunnen geïnteresseerden de website dcpthaiyouth bezoeken of tijdens kantooruren contact opnemen met de afdeling algemene administratie van het Thailand Cultural Center op 02-247.0028 (toestel 4104 of 4119).

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!