Acht bommen verspreid over de weg in het oostelijke Rayong aangetroffen, waarvan één ontploft was, buurtbewoners zijn verontrust

RAYONG:- De Thaise EOD is een onderzoek gestart naar acht bommen die deze morgen verspreidt over de weg in het Ban Khai-district van Rayong werden gevonden. De explosie vond plaats op de Choeng Noen-Chakbok weg in het dorp Moo 8 van Tambon Takhai in het district Ban Khai. De politie en reddingswerkers die ter plaatse kwamen, vonden acht andere kleine bommen verspreid over de weg en sloten het gebied af.

De 48-jarige Khun Witsanu Ngarmprasert, vertelde tegen de politie dat hij rond middernacht een explosie op de weg voor zijn huis hoorde en ging naar buiten om te kijken wat er aan de hand was? Hij zag witte rook opstijgen van iets op de weg, maar zag ook andere projectielen die verspreid over de weg lagen.

Politie luitenant-kolonel Suradet Maneephitak, hoofd van de explosievenopruimingseenheid van Rayong, leidde zijn eenheid deze morgen rond 8 uur ‘s  naar de plaatsdelict.

Ze gebruikten autobanden om de acht voorwerpen die langs de weg lagen te isoleren, waarvan ze zeiden dat het zelfgemaakte explosieven waren, verpakt met spijkers, stalen moeren en kogellagers.

Het EOD-team verplaatste de acht bommen naar een veilige plek op ongeveer een kilometer van de plaats delict en bracht deze daar tot ontploffing.

De buurtbewoners inmiddels flink geschrokken van het incident, vertelde dat er ’s nachts vaak een groep adolescenten op de weg bij hen bijeenkwamen.

De politie gaat ervan uit dat de explosieven bedoeld waren voor gebruik tegen een rivaliserende groep.  Misschien hebben ze de bommen per ongeluk op de weg laten vallen en zijn toen gevlucht.

Het politieonderzoek wordt voortgezet.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Zoom rayong 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Zoomrayong.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!